top of page
Sök

Smarta tips för små badrum

Om ditt badrum tillhör kategori -mindre- eller till och med kategori -riktigt litet- så kan det finnas utmaningar när det kommer till planering inför renoveringen. Man vill utnyttja varenda centimeter, men inte att det ska kännas klaustrofobiskt - en balansgång som ibland kan vara lite trixig. Vill du direkt ha hjälp att planera litet badrum rekommenderar vi att du bokar en tid med en av våra inredare som hjälper dig att planera layout och även rita upp badrummet i 3D. Klicka här för att komma till bokningen.


När det kommer till att inreda ett litet badrum gäller det att välja smarta och yteffektiva lösningar för att få ut maximalt av ytan. Här nedanför följer några exempel från ett badrum vi renoverat tidigare.


1. Välj en kompakt kommod/ett kompakt handfat, gärna med underskåp för förvaring. Vill du ha ytterligare förvaring kan du exempelvis välja ett grunt spegelskåp eller sätta ett förvaringsskåp eller hyllor ovanför toaletten. OBS! Om du vill ha ett spegelskåp är det viktigt att det inte blir för djupt i relation till handfatet, då riskerar det att bli trångt och lätt att slå i huvudet i skåpet.


2. Välj handdukstork av "pinnmodell" för att kombinera krokar med handduksvärme. Exempel på stående handdukstorkar är INR Linc Line, Alterna Rod, Nordhem Kaknäs och Pax Limbo - samtliga modeller går att beställa via våra butiker. På bilden syns INR Linc Line.3. Välj en vägghängd toalett, gärna av extra kompakt modell! En fördel med den vägghängda toaletten i det lilla badrummet är att du dessutom får en extra avställningsyta ovanpå den inkaklade fixturen. Här kan du läsa mer om fördelarna med vägghängda toaletter.


4. Välj vikbara duschdörrar! En nästan oslagbar lösning för dusch i det lilla badrummet är vikbara glasdörrar med gångjärn på mitten som gör att dörrarna kan fällas helt intill väggen när duschen inte används. Hos oss hittar du vikbara duschväggar från INR, Dansani, Svedbergs, Duschbyggarna, Macro, Alterna, Ifö, m.fl.


5. Stora plattor i litet badrum? Visst går det! Och det kan till och med vara så att rummet för ögat upplevs som större tack vare att antalet fogar blir färre. Få fogar är dessutom en fördel ur städsynpunkt eftersom det är färre sådana att hålla rent när kakel-/klinkerplattorna blir större.


6. Välj en väggnära golvbrunn. Har du ett litet badrum är risken stor att du använder duschytan till annat när du inte duschar (när duschdörrarna är invikta). Med en väggnära golvbrunn slipper du kliva på golvbrunnen när du rör dig i badrummet. Du kan dessutom ha stora klinkerplattor även på golvet, trots att golvytan är liten. Läs mer om väggnära- och andra typer av golvbrunnar genom att klicka här.


Vi hoppas att du fått inspiration och tips inför renoveringen av badrummet! Vill du få en offert för projektet lämnar vi gärna en kostnadsfri offert avseende totalrenovering av ditt badrum. Klicka här för att komma till offertförfrågan.

Comments


bottom of page