top of page
Sök

Fem fördelar med vägghängd toalett

Funderar du på om du ska välja en traditionell golvstående toalett eller istället en vägghängd wc? Vi listar fem fördelar med en vägghängd toalett!


1. Lättstädad toalett

En vägghängd toalett är enkel att städa och hålla ren. Tack vare att den kommer upp från golvet finns inga skarvar eller fogar nertill som det kan fastna smuts i. Även invändigt är de flesta vägghängda toaletter enkla att hålla rena, speciellt enkelt att städa wc:n blir det om du väljer en toalett utan spolkant.


2. Frigör utrymme i badrummet - badrummet kan kännas större

Tack vare att toaletten kommer upp från golvet upplevs den ofta som nättare jämfört med en golvstående toalett. Det gör att badrummet kan upplevas något större med en vägghängd toalett.


3. Anpassa toalettens sitthöjd

Oavsett om du är lång, kort eller mittemellan har du kanske någon gång upplevt att en toalett höjdmässigt inte känts helt rätt? Med en vägghängd toalett är det ett enkelt problem att lösa, höjden för porslinsskålens infästning är nämligen något justerbar och du kan därför få toaletten monterad i en höjd som är anpassad efter dig.


4. Finns extra kompakta toaletter för små badrum

Har du ett litet badrum kan det vara en smart idé att välja en vägghängd toalett, det finns nämligen flera modeller av extra kompakta vägghängda modeller som gör att du kan spara utrymme i badrummet. I riktigt små badrum räknas ibland varenda centimeter.


5. Följ badrummets stil - välj spolknapp

Ytterligare en fördel med en vägghängd wc är att du kan välja spolknapp ur ett stort sortiment och på så vis matcha även toaletten/spolknappen med resten av badrumsinredningen!


Eftersom det finns ett stort urval av spolknappar är det enkelt att matcha spolknapp med andra färger i badrummet!


Frågor och svar om vägghängd toalett


Vilka delar behöver man köpa till en vägghängd toalett?

Den vägghängda toaletten består av tre huvudsakliga delar; Inbyggnadsdelen/cisternen, toaletten/porslinsskålen och spolknappen.


Måste man köpa fixtur, toalett och spolknapp från samma leverantör/märke?

Generellt gäller att fixtur/inbyggnadscistern och spolknapp ska komma från samma tillverkare då de är helt kompatibla med varandra. Det finns dock vissa undantag då det går att kombinera spolknapp från ett märke och fixtur/inbyggnadscistern från ett annat. Du kan alltid rådfråga våra badrumsexperter i butik för att vara på den säkra sidan. Själva porslinsskålen behöver i regel inte "höra ihop" med varken fixtur eller spolknapp.


Vad är en fixtur?/Vad är en inbyggnadscistern?

En fixtur och en inbyggnadscistern är samma sak när det handlar om vägghängda toaletter.


En TECE fixtur/inbyggnadscistern från vår leverantör TECE. TECEs fixtur har en så kallad Safetybag som kan beskrivas som ett tätskikt runtom cisternen.


En Sigma fixtur/inbyggnadscistern från vår leverantör Geberit.


Vilka märken på vägghängd toalett har ni?

Bland våra leverantörer av inbyggnadsdelar till vägghängda toaletter, alltså fixturer, finns bland annat TECE, Geberit, Ido, Ifö och Gustavsberg.


Vilka märken på spolknappar har ni?

Bland våra leverantörer av spolknappar till vägghängda toaletter, finns bland annat TECE, Geberit, Ido, Ifö, Gustavsberg och Tapwell.


Vilka märken på vägghängda toaletter har ni?

Bland våra leverantörer av vägghängda toaletter/porslinsskålar finns bland annat Ido, Ifö, Gustavsberg, Duravit, Catalano, Villeroy & Boch och Sanova, m.fl.


Det finns flera fördelar med vägghängd toalett kontra en golvstående.


Comments


bottom of page