top of page
Sök

Avsnitt 21 av 24: Frågor och svar om att renovera badrum

Vi på Badrumsgruppen är stolta över att ha varit del av våra kunders badrumsrenoveringar sedan 1968. Under åren har vi samlat på oss mängder av erfarenhet och guidat våra kunder genom badrumsdjungeln. I det här avsnittet av Badrumsguiden hittar du frågor och svar på några av de vanligaste frågorna våra säljare, inredare och projektledare möter.


Vad kostar en badrumsrenovering?

Att svara på frågan kring vad en badrumsrenovering kostar är inte helt enkelt eftersom kostnaden för att renovera badrum till stor del styrs av dels renoveringens omfattning och dels av de materialval du gör. Kostnaden för köp av kakel, klinker, inredning, mm till badrummet varierar mycket mellan olika varumärken och serier. Vi lämnar alltid ett fast pris för att du ska kunna känna dig trygg inför din badrumsrenovering. För att få ett pris för att renovera badrummet hos dig är du alltid välkommen att kontakta oss för att få en offert för renoveringen. HÄR hittar du våra kontaktuppgifter.


Vad ingår i priset för en badrumsrenovering?

Vårt koncept är totalentreprenad för badrum, vilket innebär den enklaste möjliga badrumsrenoveringen. Vi planerar och projektleder hela badrumsrenoveringen från första ritning och rivning till leverans av inredning och kvalitetsdokumentering efter färdigt projekt. Våra hantverkare är självklart certifierade enligt respektive yrkesgrupps standard, de är exempelvis våtrumscertifierade och certifierade enligt SäkerVatten och Elsäkerhetsverket. Vi har alltid 10 års ansvarstid efter avslutat projekt vilket gör att du kan känna dig trygg när du väljer oss som entreprenör. I det fasta priset du får från oss ingår allt arbete och allt byggmaterial som krävs för att genomföra renoveringen, du väljer själv inredning, kakel och klinker och detta specificerar vi alltid separat.


Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Hur lång tid en renovering tar beror på många olika faktorer och naturligtvis också på hur omfattande din renovering är och vilka moment som ska utföras. Om du ska totalrenovera badrummet är det normalt att badrumsrenoveringen tar fyra veckor. HÄR kan du läsa om badrumsrenoveringen steg för steg för att få en bättre bild av hur de olika momenten går till. En badrumsrenovering kan självklart även gå snabbare om du väljer att endast delrenovera rummet. Vi på Badrumsgruppen tar ansvar för badrumsrenoveringen under många år framöver och lämnar omfattande kvalitetsdokumentering till dig efter avslutat projekt, av denna anledning erbjuder vi endast totalrenoveringar - för att vi ska kunna garantera kvaliteten på arbetet är det viktigt att vi får dra vvs enligt Säkervatten, el enligt Elsäkerhetsverkets riktlinjer och se till att tätskiktet är helt och monterat enligt svensk byggstandard. När du får en offert från oss anger vi alltid en tidsplan för renoveringen.


Hur ska man göra för att få ett lättstädat badrum?

För att åstadkomma ett lättstädat badrum är det smart att planera för möbler och inredning som är lyfta från golvet - alltså vägghängda. Badrumsmöbler utan ben och en vägghängd toalett är bra val för ett lättstädat badrum. Det är också bra att välja kakel och klinker som tillåter tunna fogar för att underlätta städning av badrummet. Läs mer om kakel och klinker HÄR.


Vad ska man tänka på i ett litet badrum?

När du planerar renovering av ett litet badrum är det extra viktigt att tänka på att planera layouten smart. Boka gärna en tid med en av våra inredare, de är experter på allt som rör att planera badrumsrenovering.


Vad är badrumsritning?

Bokar du en badrumsritning i Stockholm eller i Göteborg i en av våra butiker får du hjälp av våra inredare med att planera badrummet, hitta badrumsinredning, välja kakel och klinker och även rita badrummet i vårt 3D-program. Efteråt får du bilder på ditt nya badrum och offert för badrumsinredningen. Boka en tid som passar dig HÄR.


Vilka varumärken är ni återförsäljare för?

Vi på Badrumsgruppen är återförsäljare för följande leverantörer:

Alterna, Björbo Badrum, Brabantia, Bricmate, Damixa, Dansani, Dekora, Demerx, DuoBad, Duschbyggarna, Duravit, Etol, FM Mattsson, Geberit, Gustavsberg, Hansgrohe, Ifö, Ido, Konradssons kakel, Leijma, Macro Design, Miller, Mora, Nibe, Nordhem, Oras, Pax, Sanova, Smedbo, Somatherm, Strand, Svedbergs, Svenska Badrumsfabriken, Tapwell, Tylö, Vedum, Villeroy Boch, Vetro och Vola.


Var hittar jag närmsta badrumsbutik?

Våra butiker finns i Stockholm och Göteborg - HÄR hittar du våra kontaktuppgifter.


Har du fler frågor om badrum eller badrumsrenovering?

För att få svar på fler frågor kan du antingen läsa tidigare avsnitt av badrumsguiden (HÄR) eller kontakta oss för att få hjälp av våra badrumsexperter.

Comments


bottom of page