top of page
Sök

Avsnitt 20 av 24: Badrumsrenovering steg för steg

Offertförfrågan

Planerar du en badrumsrenovering i Stockholm eller Göteborg och vill få offert för en renovering med totalentreprenad? Från oss får du alltid en kostnadsfri offert som självklart inte är bindande. Börja med att skicka in dina kontaktuppgifter till oss HÄR, en av våra projektledare kontaktar dig inom kort för att boka ett första möte.


Kostnadsfritt hembesök

En av våra projektledare kommer hem till dig för ett första möte på avtalad tid. Under mötet går ni igenom dina önskemål, diskuterar badrummets layout och du får chans att få svar på alla eventuella frågor kring vår totalentreprenad.


Offert

Inom ett par dagar efter mötet i badrummet får du en offert med ett fast pris för din badrumsrenovering. För din trygghet lämnar vi alltid ett fast pris på din badrumsrenovering, många tycker att det känns skönt att veta att det inte kan uppstå plötsliga och oväntade kostnader under projektets gång.


Planerings- och inredningsmöte

Vi erbjuder alltid ett inrednings- och planeringsmöte med din inredare/projektledare. Vi vet att det kan vara svårt att planera sitt badrum och svårt att föreställa sig hur det skulle kunna se ut - därför ritar vi alltid upp badrummet i 3D så att det ska vara enklare för dig att ta beslut och välja inredning till det nya badrummet.


Under mötet går ni igenom era önskemål och får hjälp att hitta inredning, kakel och klinker som passar just ditt badrum. I vår butik finns massor av inspiration, ett brett sortiment och många exempel på badrumsinredning, kakel och klinker samt tillbehör till badrummet. Även luck- och färgprover finns givetvis i butiken - allt för att göra det enkelt för dig att välja det rätta för just dig och ditt badrum.


Psst... du vet väl att du också kan boka badrumsritning även om du inte är intresserad av vårt helhetskoncept? HÄR hittar du bokningen.


Bestämma datum för byggstart & skriva avtal

När du bestämt dig för inredning, kakel och klinker och alla detaljer börjar falla på plats bestämmer du tillsammans med din projektledare datum för byggstart. Som ett sista steg i planeringsfasen sätter projektledaren ihop ett avtal för badrumsrenoveringen. Våra avtal bygger på Hantverkarformuläret 17, en avtalsmall framtagen av bl.a. Konsumentverket avsedd för att användas vid avtal för ROT-entreprenader där den enskilde konsumenten är beställare. Avtalet signeras av oss, skickas till dig, du kan läsa igenom i lugn och ro och signerar sedan enkelt med mobilt BankID. Tryggt, enkelt och säkert.


Vi beställer inredning & förbereder underlag för renoveringen

När avtalet är signerat beställer vi hem all inredning, kakel och klinker. Vi ser till att inredningen finns på vårt lager i god tid inför installation och montering. Inför renoveringen förbereder projektledaren ritningar, arbetsbeskrivning och monteringsanvisningar som sedan finns tillgängligt för vårt hantverksteam i badrummet. Allt för att vi ska kunna leverera en komplett och så enkel badrumsrenovering som möjligt.


Uppstartsmöte

Veckan före badrumsrenoveringen håller vi ett uppstartsmöte tillsammans med dig i badrummet, uppstartsmötet sker oftast veckan före byggstart och då är även arbetsledaren med. Ni går tillsammans igenom ritningarna en gång till, går igenom de dagliga rutinerna vad gäller arbetstider, nycklar, larm, osv samt att du får chans att ställa eventuella frågor inför badrumsrenoveringen.


Byggstart & etablering

När det är dags för byggstart kommer vårt team hem till dig och börjar med att skydda ytor runt badrummet samt kommunikationsytor fram till badrummet. Där det är lämpligt sätter vi upp dammslussar / dammdörrar / dammspärrar och skyddsplast.


Rivning

När etableringen är färdig påbörjar vi rivning av ditt gamla badrum.  Golv och väggar demonteras och eventuell bilning i golv sker. Efter rivningsmomentet är färdigt stämmer din projektledare av med dig - skulle något oförutsett ha dykt upp bakom väggar eller golv talar vi om det och informerar om vad som behöver göras. Vi rekommenderar alltid att gamla gjutjärnsrör byts ut, ibland rekommenderar vi även förstärkning av bjälklag i golv eller vägg. Vi arbetar alltid enligt rådande branschregler och byggnormer och kommer alltid att göra det som blir bäst hos just dig.


Avlopp & golvbrunn

Golvbrunnen i det befintliga badrummet byts alltid ut för att vi ska vara säkra på att det i ditt nya badrum finns en godkänd golvbrunn och att den är monterad på rätt sätt. Önskar du flytta något avlopp i badrummet förbereds det nya avloppet i detta steg.


Vatten & el

Efter att golv är klart och väggar fått våtrumsskivor och konstruktionsplywood enligt rådande byggnormer dras nya vattenrör och elledningar i badrummet. Vid dold rördragning använder vi oftast pexrör, detta då de är tåliga, de dras dessutom rör-i-rör vilket betyder att vattenröret skyddas av ett yttre plaströr. Skulle vattenröret gå sönder går det att byta det utan att riva hela väggen. Elektrikern drar nya elkablar och monterar eldosor där det behövs. Många väljer LED-spotlights som takbelysning i badrummet, vi monterar i detta steg skyddskåpor för dessa som används för att alla brandsäkerhetskrav ska uppfyllas.  Alla elektriker är självklart behöriga och certifierade från Elsäkerhetsverket.


Väggar och golv, tak och tätskikt

Väggarna i badrummet sätts igen och ett nytt tak monteras oftast. I detta skede börjar det nya badrummet ta form och 3D-bilden av badrummet från planeringsmötet bli mer och mer verklig. De flesta väljer att ha golvvärme i badrummet och det är nu dags för montering av den. Efteråt flytspacklas golvet och det är sedan dags för tätskikt att komma på plats. När badrumsrenoveringen är färdig får du kvalitetsdokumentering som visar att tätskiktet är gjort av behörig hantverkare, kvalitetsdokumenteringen visar även vilken typ av tätskikt som använts.


Plattsättning - kakel och klinker

Nu är det äntligen dags för plattsättning! Plattsättaren får ritningar och 3D-bilder från din projektledare tillsammans med information om vilka fogfärger och kakellister du valt. När kaklet och klinkern är på plats fogas rummet. Vill du ha tunn fog är det bra att välja laserskurna plattor. Vill du läsa mer om kakel och klinker kan du göra det HÄR.


Montering & installation av din nya badrumsinredning

Med kakel och klinker på plats är det dags för montering av din nya badrumsinredning. Vi ser till att inredningen finns på plats i tid och kör den från vårt lager till ditt nya badrum. När du köper inredningen i våra butiker står vi självklart för produktgarantier. När inredningen är på plats kopplas el- och vatten på och ditt badrum är nu färdigt att använda!


Avsyning

Innan vi lämnar dig och ditt nya badrum har vi ett avsyningsmöte där din projektledare och vår byggansvarig är på plats. Under mötet går ni igenom badrummet för att säkerställa att du är helt nöjd med slutresultatet. Vi lämnar kvalitetsdokumenteringen som visar att arbetet utförts enligt branschregler före vi säger hejdå. Avsyningsmötet hålls vi för att säkerställa att badrummet uppfyller dina, branschens och Badrumsgruppens egna höga krav på ett proffsigt slutresultat.


Vi har 10 års ansvarstid och lämnar självklart all den kvalitetsdokumentering du behöver för att kunna känna dig trygg med att ditt badrum är renoverat på korrekt sätt och enligt rådande svensk byggstandard. Efter renoveringen får du kvalitetsdokumentering i form av;


- Intyg från den behöriga elektriker som gjort alla elinstallationer i badrummet, alla våra elektriker är certifierade av Elsäkerhetsverket. Du får även protokoll som visar att elen testats.

- Intyg från rörmokaren som visar att VVS-arbete utförts i enlighet med Säker Vatten

- Intyg från montören av tätskiktet som visar att tätskiktsarbetet utförts i enlighet med Byggkeramiska Rådets riktlinjer och svensk byggstandard.


Dags att njuta av ditt nyrenoverade badrum

Skulle du ha några frågor efter att renoveringen slutförts finns vi alltid tillgängliga för att hjälpa till. Genom att välja vårt koncept med totalentreprenad väljer du det enklaste alternativet såväl inför som under och efter renoveringen genomförts.


Gå direkt till...


Comments


bottom of page