top of page
Sök

Planera ditt nya badrum - hur ser behoven ut?

När du bestämt dig för att renovera badrummet, och tagit rummets mått, är det dags att fundera på vad det nya badrummet ska innehålla för funktioner.


När du kommit fram till varför du renoverar badrummet och tagit rummets mått är ett smart nästa steg att identifiera och kartlägga dina behov. Skapa en lista, på papper eller i telefonen och skriv ner:

Vad som är bra med badrummet idag?

Skriv ner alla saker du uppskattar med badrummet idag, t.ex: bra badrumsförvaring, bra storlek på badrummet, bra badrumsbelysning, eller andra saker du tycker är bra.


Vad kan bli bättre?

Fundera på vad som skulle kunna göra badrummet ännu mer användbart! Kanske behöver du mer badrumsförvaring? Vill du möblera om helt eller till och med bygga ut badrummet är det också möjligt ibland. Skriv ner de saker du inte uppskattar eller förändringar som du tror skulle göra badrummet ännu bättre.


Vilka funktioner ska finnas?

Tänk igenom vilka funktioner du skulle vilja fanns i det nya badrummet. För att underlätta kommer här en lista med exempel på några funktioner.


- Golvvärme, el- eller vattenburen.

- LED-spotlights i taket

- Badrumsbelysning med dimmer

- Badrumsspegel med belysning

- Extra eluttag i badrummet

- Vägghängd toalett

- Handdukstork, el- eller vattenburen

- Duschväggar eller badkar

- Vanlig golvbrunn eller en designbrunn/linjebrunn/hörnbrunn

- Badrumsfläkt


Krav och önskemål

Det är viktigt att drömma stort även när det kommer till badrummet men ibland kan man inte få allt och det kan då vara bra att redo att prioritera. För att det ska bli lättare att göra avkall på något vid en eventuell prioriteringssituation rekommenderar vi att du skriver en lista över vad som är absoluta krav i det nya badrummet respektive vad du skulle vara redo att prioritera bort, i prioriteringssituationer kan listan över vad du uppskattar idag vara viktig!


Här nedanför har vi satt ihop en lista som du kan spara ner i telefonen och ha som stöd i planeringen.


Vill slippa planera badrummet själv och istället få hjälp direkt rekommenderar vi att du bokar tid för uppritning av badrummet med en av våra inredare - de är badrumsexperter och har stenkoll på allt som har med badrummet att göra.Comments


bottom of page