top of page
Sök

Avsnitt 2 av 24: Kartlägg dina behov

När du kommit fram till varför du renoverar badrummet och tagit rummets mått är ett smart nästa steg att identifiera och kartlägga dina behov.


1. Börja med att fundera på vad som är bra med badrummet som finns idag och skriv ner det. Är layouten bra? Gillar du ljuset eller hur spegeln är placerad? Vad det än kan vara som du uppskattar med badrummet idag så skriv ner det.


2. Vad kan bli bättre?

Fundera på vad som skulle kunna göra badrummet ännu mer användbart! Kanske behöver du mer badrumsförvaring? Vill du möblera om helt eller till och med bygga ut badrummet är det också möjligt ibland. Skriv ner de saker du inte uppskattar eller förändringar som du tror skulle göra badrummet ännu bättre.


3. Vilka funktioner ska finnas?

Tänk igenom vilka funktioner du skulle vilja fanns i det nya badrummet. För att underlätta kommer här en lista med exempel på några funktioner.


- Golvvärme

- Spotlights i taket

- Belysning med dimmer

- Spegel med belysning

- Extra eluttag

- Vägghängd toalett

- Handdukstork

- Dusch och/eller badkar

- Badrumsfläkt

- Vanlig golvbrunn eller en designbrunn/linjebrunn/hörnbrunn


4. Hur ska det kännas?

De flesta spenderar ganska mycket tid i badrummet och det är därför viktigt att du får en bra känsla när du kliver in i ditt nyrenoverade rum. Vissa vill att badrummet ska vara kallt, rent och nästan kliniskt medan andra vill ha en varmare och mer ombonad känsla. Kanske vill du att det ska kännas exklusivt eller hotellaktigt? Att titta på inspirationsbilder kan hjälpa dig på vägen! Nästa avsnitt av badrumsguiden kommer att handla om just jakten på inspiration.


5. Need to have & Nice to have

Det är viktigt att drömma stort även när det kommer till badrummet men ibland kan man inte få allt och det kan då vara bra att redo att prioritera. För att det ska bli lättare att göra avkall på något vid en eventuell prioriteringssituation rekommenderar vi att du skriver en lista över vad som är "need to have" respektive "nice to have". På NEED-listan skriver du ned sådant som är absolut nödvändigt och som du inte kan tänka dig att vara utan när det nya badrummet står klart. På NICE-listan skriver du ned sådant som skulle vara väldigt härligt om det fanns men som inte är absolut nödvändigt och som du skulle klara dig utan.


6. Första steget klart!

Du har nu kartlagt dina behov inför renoveringen och listat hur du vill att det ska kännas, vad som är absolut superviktigt och vad som skulle vara en extra lyx men som inte är det allra mest viktiga. Du har också fått med vad du gillar med badrummet idag och vad som skulle kunna göras bättre. Bra jobbat - nu kommer du att ha lättare att planera ditt badrumsprojekt!


Vill du spara ned den här listan till din telefon så hittar du den i bildformat här nedanför!


Vill du istället direkt ha hjälp att reda ut badrumsplaneringen så rekommenderar vi att du kontaktar oss för att boka tid med en av våra inredare & projektledare - de är badrumsexperter och har stenkoll på allt som har med badrummet att göra.
Comments


bottom of page