top of page
Sök

Avsnitt 1 av 24: Hur ska man börja?

Oavsett om det gäller renovering av en liten toalett eller ett stort badrum kan badrumsrenoveringen lätt kännas som ett stort projekt. Badrumsvärlden framstår för många som en djungel av kakel, klinker, inredning, hantverkare och byggregler och det kan därför vara svårt att veta hur och var man ska börja. Genom Badrumsgruppens guide till badrumsrenoveringen kommer du att kunna ta del av tips och kunskap kring detta och många, många fler ämnen som rör en badrumsrenovering.


För att ge dig själv så bra förutsättningar som möjligt att genomföra badrumsrenoveringen på enklaste möjliga vis är en bra idé att skaffa dig överblick över processen redan tidigt. Våra projektledare brukar säga att en badrumsrenovering kan delas upp i fyra faser;


1. Förberedelser & planering

2. Funktion & inredning

3. Genomförande

4. Avslut och kvalitetssäkring


Genom denna text hoppas vi kunna ge dig några tips kring hur man på bästa sätt inleder den första fasen - "förberedelse- & planeringsfasen" och ger sig själv bästa möjliga förutsättningar för att genomföra projektet.


SÅ - hur börjar man då? Vi har frågat vår projektledare Julia och bett henne lista sina tre bästa tips för hur man drar igång badrumsprojektet;

Bild från vår leverantör INR


Tips 1 - Definiera ett syfte

Bestäm dig för vad syftet med renoveringen är. När du vet varför du ska genomföra renoveringen är det lättare att föreställa sig en målbild som man sen kan snegla på i renoveringsstunder som känns tunga.


Några exempel på syften:

- Jag renoverar för att höja värdet på min bostad som ska säljas.

- Jag renoverar för att bli av med en fuktskada

- Vi renoverar för att vi vill sätta vår egen prägel på en ny bostad


Tips 2 - Mät upp rummet

Mät upp rummet tidigt och om du funderar på att göra badrummet större genom att ta av en intilliggande yta eller ett angränsande rum så mät upp även de ytorna/rummen. Rita upp en enkel skiss med så många mått som möjligt på, om du skrivit ned måtten på papper är det smart att ta ett foto av skissen så att du alltid har den med dig.


Tips 3 - Kartlägg dina behov

Fundera kring vad du uppskattar med ditt nuvarande badrum och vad som absolut måste ändras på. Behöver du mer förvaring? Fler eluttag? Mindre bänkyta men större tvättställ? Bättre ljus? Skriv ner vad du kommer fram till.


Förhoppningsvis har du fått lite inspiration kring hur du kan dra igång just ditt badrumsprojekt. I nästa avsnitt av Badrumsgruppens guide till badrumsrenoveringen kommer vi att utveckla det sista tipset och berätta mer om hur du går tillväga för att kartlägga dina behov.


Tycker du redan nu att det känns övermäktigt och vill ha hjälp direkt? På vår hemsida badrumsgruppen.se/boka kan du boka tid med en av våra inredare för uppritning av ditt badrum. Vill du istället ha offert för vår totalentreprenad? Maila till bygg@badrumsgruppen.se.


Comments


bottom of page