top of page

BADRUMSRENOVERING

Ska du renovera ditt badrum och är ute efter lite tips och inspiration? Vi har över 50 års erfarenhet av att renovera badrum. Vi finns i både Göteborg och Stockholm och täcker därmed en stor del av storstadsregionerna i Sverige.

Jag vill läsa mer om vår badrumsrenovering Stockholm -->
Jag vill läsa mer om vår badrumsrenovering Göteborg -->

Vårt koncept

Läs om processen för badrumsrenovering i Stockholm

Tidigare projekt

Läs om tidigare renoveringar vi genomfört och se bilder

Planera badrum

Boka tid med en av våra

inredare för att rita och planera badrum

Kontakta oss

Hitta din närmsta butik, få svar på frågor och få kostnadsfri offert

Vårt koncept Stockholm

Så funkar det
Från offert till färdigt drömbadrum

INR Badrumsrenovering.jpg

1 - OFFERT FÖR ATT RENOVERA BADRUM

En av våra inredare/projektledare kommer hem till dig för ett första möte. Under mötet diskuterar ni badrummets layout och inredning och du får chans att få svar på alla eventuella frågor. Efteråt får du en offert med ett prisförslag. För din trygghet lämnar vi alltid ett fast pris på din badrumsrenovering.

mezzo_630_skogsgron01.jpg

2 - PLANERING AV BADRUM

Vi erbjuder alltid ett inrednings- och planeringsmöte med din inredare/projektledare. Vi vet att det kan vara svårt att planera sitt badrum och svårt att föreställa sig hur det skulle kunna se ut - därför ritar vi alltid upp badrummet i 3D så att det ska vara enklare för dig att ta beslut och välja inredning till det nya badrummet.

Under mötet går ni igenom era önskemål och får hjälp att hitta inredning, kakel och klinker som passar just ditt badrum. I vår butik finns massor av inspiration, ett brett sortiment och många exempel på badrumsinredning, kakel och klinker samt tillbehör till badrummet. Även luck- och färgprover finns givetvis i butiken - allt för att göra det enkelt för dig att välja det rätta för just dig och ditt badrum.

Badrumsgruppen Rithelg_redigerad.jpg

3 - DAGS ATT DRA IGÅNG PROJEKTET

När offerten godkänd och alla beslut fattade tar vi fram ett datum för byggstart. När byggstarten närmar sig har vi ett uppstartsmöte med dig i badrummet. Din inredare/projektledare kommer hem till dig tillsammans med vår byggansvarige för att gå igenom projektet steg för steg.

swedish green.jpeg

4 - RIVNING

Vi börjar med att skydda kommunikationsytor runt badrummet och sätter upp dammspärrar där det är möjligt, sedan påbörjar vi rivning av ditt gamla badrum.  Golv och väggar demonteras och eventuell bilning i golv sker. Efter rivningsmomentet är färdigt stämmer din projektledare av med dig, skulle något oförutsett ha dykt upp bakom väggar eller golv talar vi om det och informerar om vad som behöver göras. Vi rekommenderar alltid att gamla gjutjärnsrör byts ut, ibland rekommenderar vi även förstärkning av bjälklag i golv eller vägg. Vi arbetar alltid enligt rådande branschregler och byggnormer och kommer alltid att göra det som blir bäst hos just dig.

inspiration-grand-120-underskap-vit-grep

5 - AVLOPP & GOLVBRUNN

Golvbrunnen i det befintliga badrummet byts alltid ut för att vi ska vara säkra på att det i ditt nya badrum finns en godkänd golvbrunn och att den är monterad på rätt sätt. Många väljer idag en golvbrunnsränna även kallad linjebrunn eller designbrunn. Önskar du flytta något avlopp i badrummet förbereds det nya avloppet i detta steg.

Designhelg Bricmate.JPG

6 - VATTEN- & ELDRAGNING

Efter att golv är klart och väggar fått våtrumsskivor och konstruktionsplywood enligt rådande byggnormer dras nya vattenrör och elledningar i badrummet. Vid dold rördragning använder vi oftast pexrör, detta då de är tåliga, de dras dessutom rör-i-rör vilket betyder att vattenröret skyddas av ett yttre plaströr. Skulle vattenröret gå sönder går det att byta det utan att riva hela väggen. Elektrikern drar nya elkablar och monterar eldosor där det behövs. Många väljer LED-spotlights som takbelysning i badrummet, vi monterar i detta steg skyddskåpor för dessa som används för att alla brandsäkerhetskrav ska uppfyllas.  Alla elektriker är självklart behöriga och certifierade från Elsäkerhetsverket.

miljo-trac-20-air-150-sv-150996.jpg

7 - VÄGGAR & GOLV, TAK & TÄTSKIKT

Väggarna i badrummet sätts igen och ett nytt tak monteras oftast. I detta skede börjar det nya badrummet ta form och 3D-bilden av badrummet från planeringsmötet bli mer och mer verklig. De flesta väljer att ha golvvärme i badrummet och det är nu dags för montering av den. Efteråt flytspacklas golvet och det är sedan dags för tätskikt att komma på plats. När renoveringen är färdig får du kvalitetsdokumentering som visar att tätskiktet är gjort av behörig hantverkare, kvalitetsdokumenteringen visar även vilken typ av tätskikt som använts.

Badrumsgruppen 3D-ritning 2.jpg

8 - PLATTSÄTTNING

Nu är det äntligen dags för plattsättning! Plattsättaren får ritningar och 3D-bilder från din projektledare tillsammans med information om vilka fogfärger och kakellister du valt. När kaklet och klinkern är på plats fogas rummet. Vill du ha tunn fog är det bra att välja laserskurna plattor. 

Badrumsgruppen 3D-ritning 3.jpg

9 - MONTERING & INSTALLATION

Med kakel och klinker på plats är det dags för montering av din nya badrumsinredning. Vi ser till att inredningen finns på plats i tid och kör den från vårt lager till ditt nya badrum. När du köper inredningen i våra butiker står vi självklart för produktgarantier. När inredningen är på plats kopplas el- och vatten på och ditt badrum är nu färdigt att använda!

BB_moodboard7309.png

10 - AVSYNING

Innan vi lämnar dig och ditt nya badrum har vi ett avsyningsmöte där din projektledare och vår byggansvarig är på plats. Under mötet går ni igenom badrummet för att säkerställa att du är helt nöjd med slutresultatet. Vi lämnar kvalitetsdokumenteringen som visar att arbetet utförts enligt branschregler före vi säger hejdå. Avsyningsmötet hålls vi för att säkerställa att badrummet uppfyller dina, branschens och Badrumsgruppens egna höga krav på ett proffsigt slutresultat.

Kontakta oss

Offert renovera badrum
Kontakta oss för att få en kostnadsfri offert

Lämna dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!

GÖTEBORG - SISJÖN

Karlsbodavägen 13 c

168 67 Bromma

Vardagar 10-18

Lördagar 10-15

08 - 564 608 30

sisjon@badrumsgruppen.se

Till Göteborgssidan -->

STOCKHOLM - BROMMA

Karlsbodavägen 13 c

168 67 Bromma

Vardagar 10-18

Lördagar 10-15

08 - 564 608 30

info@badrumsgruppen.se
Till Stockholmssidan -->

Badrumsgruppens butiker

bottom of page