top of page
Sök

Målade väggar i badrum

Drömmer du om ett badrum med favoritfärgen på väggarna och kanske till och med i taket? Man kan absolut ha målade väggar i badrummet, men det kräver noggrannhet, kunskap och rätt underlagsarbete.

Vi brukar rekommendera att badrummet halvkaklas, dvs. kaklas en bit upp på väggen. Detta för att underlätta städningen av badrummets ytor som är mest utsatta för exempelvis vattenstänk och tvålrester och för att badrummet ska hålla sig fint under en längre tid. Av samma anledning rekommenderar vi alltid att helt kakla i duschen och/eller runt ett badkar som ska användas för dusch.


Badrum med målade väggar! Bilder från våra badrumsrenoveringar.


Väljer du ett halvkaklat badrum med målad vägg rekommenderar vi att kakla hela vägen upp i dusch och runtom badkaret.


Matcha färger

Vill du matcha väggfärg eller färg på badrumsinredningen med exempelvis kakel eller en tapet? Våra inredare hjälper dig gärna att hitta den perfekta färgen! I vår Stockholmsbutik har vi färganalysverktyg och kan läsa av färger på prover av stenskivor, kakel, trä, tapet, tyg, osv. Verktyget föreslår sedan kulörer som ligger nära i ton och vi kan på så sätt hitta en perfekt färgmatch till vägg, tak eller badrumsinredning.

Ett exempel på badrumsmöbler i färg som matchar men bryter av från klinker på golv och väggar. Våra inredare hjälper dig gärna att hitta den perfekta tonen.Comments


bottom of page