top of page
Sök

Avsnitt 8 av 24: Handdukstorkar

En varm och skön handduk efter dusch eller bad är riktig vardagslyx, speciellt under årets kalla månader. Genom att låta handdukarna bli ordentligt torra slipper du dessutom dålig lukt och behöver inte tvätta handduken lika ofta - något som är bra både för miljö och handdukens livslängd. Men vad finns det för olika typer av handdukstorkar och vad ska man tänka på när man väljer handdukstork?


När det kommer till handdukstorkens utformning är det bra att tänka hur många som ska använda den och om du föredrar att vika- eller att hänga handdukarna. En klassisk stegmodell rymmer många handdukar men kräver att handdukarna viks, vill du istället ha en mer diskret handdukstork med krokar så är en ”pinnmodell” bättre. En pinnmodell kan dessutom vara extra praktisk för barn som kanske inte alltid är så bra på att vika handdukar.


Handdukstork i pinnmodell från vår leverantör INR som också tagit bilden


Handdukstork i pinnmodell från vår leverantör Nordhem som tagit bilden


Det är också bra att tänka på var handdukstorken ska placeras och hur stort- eller litet badrummet är. I ett litet badrum kan en eller två handdukstorkar i pinnmodell vara smarta eftersom de var minimalt med plats.


Något annat som är viktigt att tänka på är om handdukstorken ska vara vatten- eller elburen. En vattenburen ansluts till ett vattenburet värmesystem medan den elburna handdukstorken ansluts drivs med el. Eftersom det vattenburna värmesystemet oftast stängs av under sommartid är en elburen att föredra om du vill ha varma och torra handdukar året om. Vissa modeller finns även som kombinerade och kan därför drivas både med el och vatten.

Handdukstork i pinnmodell från vår leverantör Nordhem


I våra butiker och showroom hittar du en mängd olika handdukar från våra leverantörer. Vi har handdukstorkar från Nordhem, Duschbyggarna, Svedbergs, Pax, Somatherm, INR, Alterna, Macro Design och många fler. Våra säljare och inredare hjälper dig gärna med alla dina frågor och funderingar kring handdukstorkar.

Comments


bottom of page