top of page
Sök

Avsnitt 4 av 24: Badrummets mått

Efter att du kommit fram till varför du ska renovera badrummet, listat dina behov och önskemål i det nya badrummet och sedan gjort en första inspirationsrunda är det nu dags att ta ditt badrums mått.


Våra inredare får ofta frågan ”Hur stort är ett standardbadrum?” - och svaret är att det inte riktigt finns ett standardbadrum och att det av den anledningen är viktigt att ta badrummets mått för att göra planeringsfasen så enkel som möjligt.


Rita upp en skiss av badrummet, det behöver inte vara en avancerad skiss men ju fler mått du fått med desto bättre hjälp kan du ha av ritningen som självklart ska följa med när du besöker showroom eller butiker. Skriver du ner måtten på ett papper kan det vara bra att ta ett foto med telefonen för att alltid ha dem sparade och lättillgängliga.


Mått som är bra att ha

- Väggarnas mått

- Mått på eventuella utbyggnader (t.ex. ventilationstrummor och inbyggda rör)

- Takhöjden

- Mått på dörrar och fönster

- Mått på placering av avlopp till toalett, dusch/badkar och handfat (extra viktigt om du inte vill förändra layouten utan behålla befintliga placeringar av toalett, dusch/badkar och handfat)


EXEMPEL

Badrum & badrumsskiss

Utifrån en bra måttskiss kan en inredare eller säljare enkelt hjälpa dig att planera ditt badrum. Vill du kan du boka ett möte med oss direkt via den här länken.


Vill du ha offert på en totalrenovering kommer vi självklart hem till dig och tar alla mått. Efteråt ritar vi upp en 3D-skiss av ditt badrum.


Här hittar du en checklista att spara ner i telefonen!


Comments


bottom of page