top of page
Sök

Avsnitt 12 av 24: Kommod & tvättställ

Kommod, underskåp, badrumsskåp, badrumsmöbel, underdel och tvättställsskåp - kärt barn har många namn! En kommod är i badrumsvärlden kort och gott ett förvaringsskåp som hör ihop med ett tvättställ.


Vad finns det för storlekar på kommoder?

De vanligaste bredderna för badrumskommoder är 60 cm, 80 cm, 100 cm och 120 cm, men det finns kommoder i alla storlekar och för alla badrum. De minsta kommoderna vi har i vårt sortiment är ca 30-40 cm breda och de bredaste är ca 2 meter. De flesta badrumsmöbler finns dessutom oftast i minst två till tre storlekar. Hittar du en kommod som du gillar, men som inte passar badrummets mått finns det alltså goda chanser att den finns i andra storlekar. Utöver det breda standardsortimentet går det självklart även att måttbeställa och beställa platsbyggda badrumsmöbler.


Vilken kommod passar bäst i ett litet badrum?

Standarddjupet för badrumskommoder är ca 45 cm, det finns dock grundare kommoder med tvättställ som passar bra i ett litet badrum. Ett vanligt djupmått på grundare kommoder är ca 35 cm.


Vad finns det för olika tvättställ?

Ett tvättställ kan vara heltäckande och i porslin, glas eller kompositmaterial. Det kan också vara underlimmat, alltså monterat under en bänkskiva och nedfällt i lådan eller skåpet under. Tvättstället kan också ligga ovanpå kommod och bänkskiva, vanligast i form av en porslinsskål - det kallas då för ovanpåliggande tvättställ.


Heltäckande tvättställ på kommod från vår leverantör Dansani

Underlimmat tvättställ från vår leverantör Björbo


Kommod med ovanpåliggande tvättställ från vår leverantör Svedbergs


Kan man para ihop vilket tvättställ som helst med vilken kommod som helst?

Både ja och nej - ett heltäckande tvättställ är anpassat efter en eller flera specifika kommoder och kan alltså inte matchas med vilken kommod som helst. Ett underlimmat tvättställ kan matchas med vissa men långt ifrån alla kommoder - det gäller att måtten stämmer! Ett ovanpåliggande tvättställ kan i kombination med en bänkskiva matchas med i stort sett vilken kommod som helst.


Vad finns det för färger på badrumsmöbler?

Vitt är den vanligaste färgen när det kommer till badrumsmöbler men idag väljer allt fler att inreda med färg även i badrummet och det är väldigt vanligt att beställa sin badrumsinredning i färg. Våra inredare hjälper dig gärna att hitta den perfekta kulören för just ditt badrum.


Hur kan man göra badrumsinredningen mer personlig?

Ett sätt att göra kommoden mer personlig är att beställa den i just en färg. Finns det någon kulör i din bostad som du vill plocka upp i badrummet? Vill du matcha kommoden med kaklet? Bara fantasin sätter gränser då många badrumsmöbler idag går att beställa i valfri NCS-kulör. Ett annat sätt att göra badrumsmöbeln mer personlig är att välja ut några favorithandtag eller knoppar - de flesta kommoder vi säljer kommoder utan hål för handtag och du kan därför välja vilka beslag du vill.


Ett annat sätt att personalisera din badrumskommod är att välja lådfronter med någon typ av mönster eller struktur i. I våra butiker kan du se exempel och få rådgivning från våra säljare och inredare.


Personalisera din badrumsinredning genom att välja en häftig låd- / skåpfront och din egna favoritkulör från NCS-skalan!


Vad ska man tänka på när man väljer kommod? Precis som kring badrumsrenoveringen i stort så finns det två saker som är väldigt viktiga att tänka på:

- Vilken funktion vill du att kommoden ska ha?

- Vilka mått finns det att ta hänsyn till, dvs. hur stor kan den vara?


Några smarta funktioner som du kanske vill ha i din badrumskommod:

- Eluttag - finns som tillval från de flesta varumärkena, ett eller två eluttag i en av lådorna gör att du kan ladda rakapparaten, koppla in hårtorken eller ha tandborsten på laddning.

- Belysning - vissa kommoder finns med belysning både i och under skåpet, detta ger en exklusiv känsla och kan dessutom vara väldigt praktiskt

- Mjukstängande lådor

- Push-open funktion - vill du slippa handtag? En del badrumsmöbler finns idag med push-open funktion vilket låter dig öppna skåp och lådor med ett tryck

- Lådinredning - En smart lådinredning gör det lättare att organisera innehållet i kommoden


När det kommer till mått är det viktigt att tänka på:

- Hur bred kan kommoden vara? Underskatta inte lite luft - ett badrum där inredning staplats och klämts in känns snabbt väldigt oharmoniskt.

- Hur djup kan kommoden vara? Två vanliga djupmått är 45 cm respektive 35 cm.

- Får du plats med något extra förvaringsskåp? Om svaret är nej kan det vara smart att välja en kommod med så stort förvaringsutrymme i lådorna som möjligt. Speciellt i ett litet badrum.


Bild från vår leverantör INR


I våra butiker och showroom finns mängder av kommoder att titta-, känna- och klämma på. Ta med dig badrummets mått och känn dig varmt välkommen in till oss för att få inspiration och rådgivning kring det bästa valet av kommod för just ditt badrum. Här hittar du våra butiker. Här kan du boka tid med en av våra inredare för uppritning av ditt badrum i vårt 3D-program - Boka badrumsritning.

Comments


bottom of page