top of page
Sök

13 av 24: Spegel & spegelskåp

Ett antikt loppisfynd eller en smart och modern badrumsspegel med infälld belysning och dimmerfunktion? En snygg badrumsspegel kan verkligen vara pricken över i för din nya badrumsinredning och lyfta hela känslan i rummet. Genom att välja spegel med omsorg kan du även framhäva stilen och känslan du vill uppnå i badrummet.


De två vanligaste typerna av badrumsspeglar är speglar med infälld belysning och spegelskåpet, alltså ett förvaringsskåp med spegeldörrar. Ett spegelskåp är överlägset funktionellt eftersom det ger massor av bra badrumsförvaring och dessutom kan fås med integrerad belysning och ett dolt eluttag. En spegel däremot har till fördel att det ger ett luftigare intryck och lämnar utrymmet ovanför handfatet mer fritt.


Kommod och badrumsspegel från vår leverantör Dansani


De flesta badrumskommoderna ingår i en serie av badrumsmöbler. Varje serie innehåller oftast en eller flera kommoder med handfat, någon typ av förvaringsskåp - till exempel vägg- eller högskåp och ett eller flera spegelskåp. Vill du ha ett spegelskåp i badrummet kan det vara en bra idé att välja samma varumärke på både kommod och spegelskåp - för att få samma färg på under- och överdel. Väljer du däremot kombinationen kommod / handfat och spegel kan du mixa och matcha hej vilt.


Eftersom spegelskåpen ofta hör ihop med en serie badrumsmöbler följer de samma standardmått som kommoderna. Några vanliga mått på spegelskåp är 40 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm och 120 cm. Några vanliga färger på spegelskåp är vitt, grått och ek men idag går många spegelskåp även att specialbeställa i valfri NCS-färg.


Badrumskommod med spegelskåp 90 cm och högskåp från vår leverantör Björbo


Smarta funktioner som går att få till ditt spegelskåp:

- Eluttag i spegelskåp

- Integrerad belysning / infälld belysning

- Underbelysning

- Spegeldörrar

- Dubbelsidiga spegeldörrar

- Mjukstängande spegeldörrar


När det kommer till speglar är utbudet brett. En badrumsspegel med belysning är väldigt praktisk och går att få i väldigt många varianter, till exempel:

- Planspegel

- Inkaklad spegel

- Badrumsspegel med inbyggd belysning

- Badrumsspegel med dimmer

- Badrumsspegel med ljusstyrning

- Rund badrumsspegel med belysning

- Rund spegel med metallram


Tre varianter på badrumsspeglar; spegelskåp, rund spegel med belysning och badrumsspegel med infälld belysning - från vår leverantör Macro Design


Ett urval av badrumsspeglar från vår leverantör INR


Rund spegel med ljus från vår leverantör Svedbergs


Kanske har du redan hittat din favoritspegel eller ditt favoritspegelskåp? Om du inte är där än så har vi några tips på saker som kan vara bra att tänka på när du ska välja spegel eller spegelskåp till ditt badrum:

- Vilken storlek kan spegeln ha? Kom ihåg att dubbelkolla badrummets mått

- Passar en rund eller rektangulär spegel bäst?

- Vilken funktion vill du att spegeln ska ha?

- Behöver du förvaringen i ett spegelskåp?

- Behöver du eluttaget i spegelskåpet eller kan du placera ett eluttag någon annanstans?

- Vill du ha en spegel utan belysning eller en med ljusstyrning och dimmer?


Vill du ha hjälp att hitta den bästa spegeln eller spegelskåpet för just ditt badrum? Våra säljare och badrumsinredare finns alltid redo i våra butiker för att svara på dina frågor och reda ut dina funderingar kring speglar och spegelskåp för badrum. HÄR hittar du våra butikers kontaktuppgifter och öppettider. Vill du kunna testa olika speglar i ditt badrum före du bestämmer dig? Boka en tid för ritning av ditt badrum här - TILL BOKNINGEN.

Comments


bottom of page